bahan2:
- 6 keping kepak ayam
- 2cm halia } dicincang
- 5 biji cili api
- sedikit daun saderi } camni ke eja dia ehhh???
- 2 sudu kecil kunyit serbuk
- 2 sudu besar sos tiram
- 1 sudu kecik kicap manis
- garam secukup rasa
cara2:
- perap ayam bersama garam, kunyit dan halia selama sejam
- goreng dalam minyak yg banyak + panas
- bila kelihatan hampir garing, angkat dan toskan
- masukkan dalam kuali berasingan, campurkan kicap manis dan sos tiram
- kacau sempurna
- angkat & taburkan dengan daun saderi serta cili api...best!!!
sedap d ratah begitu saja...yummy |
lepas bersalin ni dh gian nk masak semua (sebenarnya xde alasan malas masak cam time pregnant aritu hehehe) ari2 duk reka resepi ikut cita rasa sendiri...sib baik skng ni hubby dh mula suka kan masakkan aku...pg la kedai mana2 pun dia mst akan ckp 'nor masak lg sedap' wah kembang mekar idung wife mu ni abg hehehe...next time aku share lg...slmat mencuba...bye2
No comments:
Post a Comment